Lähetä näyte

Asiakastuki

Lähetä näyte

Jos epäilet, että tiedosto on haitallinen tai että tiedosto tai verkkosivusto on havaittu ja luokiteltu virheellisesti, voit lähettää sen analysoitavaksi.

Tiedostonäyte
  • Maximum file size allowed is 100MB. You can submit files over 100MB via FTP.
  • You can zip multiple files to submit them as one archive file.
URL-näyte

To submit multiple URLs or IP addresses, compile them in a text file and submit via File Sample

Vastuuvapauslauseke

Lähettämällä linkin tai sähköisen kopion valitusta ohjelmistosta/tiedostosta, joka mahdollisesti koostuu tai sisältää haitallista koodia ja/tai joka on havaittu mahdolliseksi tietoturvauhkaksi, hyväksyt, että URL-osoitteeseen tai toimitettuun näytteeseen liittyvä tiedosto voi olla tekijänoikeuslakien suojaama ja että tällaisen näytteen lähettäminen ja kopioiminen WithSecurelle tietoturvatutkimustarkoituksiin on sallittua. Jos näyte sisältää henkilökohtaisesti tunnistettavia tietoja, WithSecure™ käsittelee näitä tietoja luottamuksellisina. Lisätietoja portaalissa kerätyistä henkilötiedoista on WithSecure™:n palveluiden tietosuojakäytännössä.

Muita asioita

Lähetä näyte

Lähetä meille tiedosto tai URL-näyte lisäanalyysiä varten, jos jokin on vialla.

Lue lisää

Tarvitsetko apua vianmäärityksessä?

Etsi ratkaisu yleisimpiin tuoteongelmiin tukipalveluartikkeleistamme.

Lue lisää

Käsitteletkö lunnasohjelmia?

Neuvoja laitteeseen tai tietoihin vaikuttavien tietojen palauttamisesta Ransomware: Miten ennustaa, ehkäistä, havaita ja reagoida?

FAQ

Kuinka luoda ja lähettää FSDIAG-tiedosto?

Jos kohtaat teknisiä ongelmia tuotteesi kanssa ja tarvitset lisäapua, luo ja lähetä FSDIAG-tiedosto tekniselle tuellemme.

Voit luoda FSDIAG-tiedoston tuotteen mukana toimitetulla Support Tool -ohjelmalla. Tämä ohjelma kerää elintärkeitä tietoja järjestelmästäsi ja sen kokoonpanosta, joihin kuuluvat tuotetiedot, käyttöjärjestelmän lokitiedot ja järjestelmäasetukset.

Ohjelmamme keräämiä tietoja käsitellään äärimmäisen luottamuksellisesti. Lue lisää Support Tool -ohjelman tietosuojakäytännöistä täältä.

Windowsille

Huomautus: Support Tool edellyttää, että olet kirjautunut sisään järjestelmänvalvojana.

1. Napsauta Käynnistä
  2. Valitse Kaikki ohjelmat > (WithSecure-tuote) > Tukityökalu.
  3. Valitse Suorita diagnostiikka
  4. Kun työkalu on kerännyt tiedot, se luo tulostiedoston työpöydällesi. Arkistotiedoston nimi on fsdiag.zip. Huomaa, että tiedoston koko voi olla jopa 100 Mt.
  5. Liitä tiedosto tukipyyntöösi. Tekninen tukemme käsittelee pyynnön ja vastaa sinulle.

Mac OS:lle

1. Siirry Finder > Sovellukset > WithSecure.
  2. Valitse Support Tool -sovellus
  3. Valitse Suorita diagnostiikka
  4. Kun työkalu on saanut tietojen keräämisen valmiiksi, valitse sijainti tulostiedostolle ja tallenna se sinne. Arkistotiedoston nimi on fsdiag.tar.gz. Huomaa, että tiedoston koko voi olla jopa 100 Mt.
  5. Liitä tiedosto tukipyyntöön. Tekninen tukemme käsittelee pyynnön ja vastaa sinulle.

Linuxille

1. Noudata sovellettavan Linux-tuotteen ohjeita, jotka on annettu artikkelissa How do I create an FSDIAG file on Linux systems?
  2. Kerää arkistotiedosto fsdiag.tar.gz. Tuotteen nimi ja keräyspäivämäärä voivat sisältyä tiedoston nimeen tuotteista riippuen.
  3. Liitä tiedosto tukipyyntöön. Tekninen tukemme käsittelee pyynnön ja vastaa sinulle.
Miten kerään karanteenitiedostot?

Jos sinun on lähetettävä karanteenissa olevat tiedostot analyytikoillemme lisätutkimuksia varten, toimi seuraavasti

1. Kirjaudu tietokoneeseen järjestelmänvalvojan oikeuksin.
  2. Lataa WithSecure Quarantine Dumper -työkalu: https://download.f-secure.com/support/tools/fsdumpqrt/fsdumpqrt.exe
  3. Suorita suoritusohjelma fsdumpqrt.exe. Anna järjestelmänvalvojan tunnukset, kun User Account Control tulee näkyviin.
  4. Paina komentoruudussa Enter-näppäintä lukeaksesi lisenssiehdot.
  5. Paina E, jotta työkalu voi aloittaa karanteenissa olevien tiedostojen keräämisen. Kerätyt tiedostot tallennetaan työpöydälle salasanalla suojattuun arkistoon, jonka nimi on malware_samples.zip.
  6. Poistu työkalusta painamalla mitä tahansa näppäintä.
  7. Lähetä zip-tiedosto seuraavassa vastauksessasi analyytikoillemme.
Miten tallennan skannausraportin tiedostoon?

Voit tallentaa skannausraportin tiedostoon noudattamalla seuraavia ohjeita.

1. Avaa WithSecure-turvatuotteesi.
  2. Aloita skannaus valitsemalla Virustarkistus.
  3. Kun skannaus on valmis, valitse Näytä skannausraportti. Tämä avaa raportin html-muodossa oletusselaimessasi.
  4. Jos haluat tallentaa raportin tiedostoon, napsauta sivua hiiren kakkospainikkeella ja valitse Tallenna nimellä.....
  5. Anna tiedostolle kuvaava nimi ja tallenna se.
  6. Lähetä se WithSecurelle analysoitavaksi.
Viruksia löydettiin, mutta niitä ei puhdistettu automaattisesti. Mitä voin tehdä?

Oireet

WithSecure™:n tietoturvatuote ilmoittaa tartunnasta ja toteaa, ettei se voi poistaa tartunnan saaneita tiedostoja automaattisesti. Sen sijaan sinua pyydetään poistamaan tiedostot manuaalisesti. Lisäksi joissakin tapauksissa raportoituja tiedostoja ei löydy (enää) järjestelmästä.

Diagnoosi

Kun WithSecure™-tietoturvatuote ilmoittaa tietokoneessa olevasta haitallisesta aineesta, se on jo havainnut ja pysäyttänyt sen ja estänyt sen aiheuttamasta haittaa järjestelmälle tai tiedoillesi. Tietoturvaohjelmistomme ei poista tartunnan saaneita tiedostoja joissakin olosuhteissa, mutta ne eivät kuitenkaan aiheuta muuta haittaa kuin levytilan tuhlaamista ja aiheuttavat ylimääräisiä virusvaroituksia aina, kun sinä tai jokin järjestelmäprosessi käyttää kyseistä tiedostoa.

Syitä siihen, että tartunnan saanutta tiedostoa ei poisteta, voivat olla:

1. Tiedosto on tärkeä järjestelmätiedosto ja sen poistaminen tekisi tietokoneesta käyttökelvottoman. Estämme kyseisiin tiedostoihin upotettuja haittaohjelmia aiheuttamasta haittaa järjestelmälle tai tiedoillesi, joten olet suojassa huolimatta usein toistuvista virusvaroituksista, joita saat aina, kun tartunnan saanutta tiedostoa suoritetaan tai sitä muuten käytetään.
  2. Tiedosto on arkiston sisällä. Siinä tapauksessa meidän on poistettava koko arkisto, jotta voimme poistaa sen, mukaan lukien kaikki sen sisältämät puhtaat tiedostot.
  3. Tiedosto on sovelluksen luoma väliaikainen tiedosto, kuten selaimen käynnissä olevat lataukset, verkkovirrat ja vastaavat. Nämä tiedostot on yleensä lukittu niitä luotaavan sovelluksen toimesta, mikä tarkoittaa, että niitä ei voi avata tai suorittaa vahingoittamaan, mutta WithSecure Anti-Virus ei myöskään poista niitä tässä vaiheessa. Nämä tiedostot korvataan sitten joko pysyvällä versiolla tai hävitetään automaattisesti, kun prosessi on päättynyt.

Nämä ovat tapauksia, joissa tiedostoja ei löydy järjestelmästä, kun niitä yritetään poistaa manuaalisesti.

Ratkaisu

On hyvin todennäköistä, että järjestelmäsi on puhdas ja turvallinen, mutta jos haluat olla täysin varma, suorita manuaalinen täydellinen tietokoneen tarkistus:

1. Päivitä virusmääritykset manuaalisesti varmistaaksesi, että WithSecure-turvatuotteeseen on asennettu uusimmat tietokantapäivitykset.
  2. Suorita täydellinen tietokoneen tarkistus. Tämä mahdollistaa perusteellisemman tarkistuksen, ja sitä suositellaan erityisesti, jos epäilet tartuntaa.